Javljamo tužnu vijest da je u petak, 11. prosinca 2009. preminula prof. dr. sc. Greta Pifat-Mrzljak, znanstvena savjetnica Instituta “Ruđer Bošković” i članica Hrvatskog biofizičkog društva.

Greta Pifat-Mrzljak bila je aktivna članica HBD-a od samoga osnivanja. Organizirala je deset Ljetnih škola biofizike, kojima je suorganizator naše Društvo, i koje je financijski podupirao i UNESCO (više na poveznici UNESCO-a). Tom njenom aktivnosti naše je Društvo postalo poznato u svijetu, na čemu smo joj zahvalni. Kao potvrda iznimno kvalitetne dugogodišnje aktivnosti, Greta Pifat Mrzljak dobila je u rujnu 2009. prestižnu nagradu “Emily M. Gray”, Američkog biofizičkog društva, za izvanredan doprinos promociji znanstvenih istraživanja i razvoju programa obrazovanja iz područja biofizike. Upravo u to vrijeme održavala se jubilarna 10. ljetna škola biofizike.
Na tome, i svim drugim aktivnostima kojima je Greta Pifat-Mrzljak promovirala i zadužila naše Društvo, najiskrenije joj zahvaljujemo.
Posljednji ispraćaj Grete Pifat-Mrzljak bit će u srijedu, 16. prosinca 2009. godine u 13:20 sati u Krematoriju na Mirogoju. Njenoj obitelji i najbližima iskazujemo najiskreniju sućut.

Hrvatsko biofizičko društvo