Izlet nas je odveo u Šibenik i na slapove Krke.

Galerija>>>

Gala večera održala se u Jurlinovim Dvorima.

Galerja>>>

Šibenik (Renesansni grad)

Prvi put spomenuti u kraljevskim dokumentima 1066, Šibenik je najstariji grad na obali. Orginalno izgrađen oko dvorca Svetog Mihaela, u srednjem vijeku je naglo narastao, sa gutoom, isprepletenom mrežom kuća i ulica i sjajnom crkvenom arhitekturom. U sredini 17. stoljeća, orginalni dvorac je nadograđen sa tri dodatne obrambene tvrđave, kako je grad do tada bio autonomno područje pod Venecijom, zbog obrane od Otomanskog carstva.

Sibenik_-Source-Wikipedia_mediumGradska najslavnijih značajka je katedrala Sv Jakova. Dizajnirana je u ukrasnom gotičkom stilu Jurja Dalmatinca  sredinom 15. stoljeća, a dovršio ju je pedeset godina kasnije Nikola Firentinac.Zgrada je prepoznata kao remek-djelo hrvatske arhitekture, izgrađena isključivo od kamena pomoću jedinstvene građevinske tehnike.

Danas, unatoč utjecaju vremena i rata, Šibenik je uspio sačuvati svoj ​​karakter i sada je središte turizma i kulture. Proteklih 40 godina, grad je održava godišnji Međunarodni dječji festival, gdje skupine iz cijelog svijeta postaju izvođači na ulicama.

 

Katedrala Svetog Jakova / UNESCO baština – stara gradska jezgra

www.sibenik-tourism.hr

Krka (National Park)

Krka_-Source-Wikipedia-K_-Korlevic_mediumCarstvo rijeke Krke, veličanstvene kraške ljepote putuje dvije trećine putu prema moru kroz kanjone, je potpuna suprotnost od Kornata. Na svojoj zelenoj stazi, ima sedam slapova, posljednji od kojih je Skradinski buk, s prosječnim protokom od 55 kubičnih metara vode u sekundi. Nacionalni park Krka je bogata florom i faunom. To je dom 222 vrsta ptica, što ga čini jednim od najvrednijih ornitoloških područja u Europi. Možete ga posjetiti brodom, automobilom ili pješice. Provjerite jeste li posjetiti etno muzej na jednom od starih mlinova. Nacionalni park Krka također ima jedina sokol centar u Hrvatskoj, s demonstracijama sokolarstva.
Skradinski buk, Roški slap, Visovac Island www.npkrka.hr

Jurlinovi Dvori

Netaknut izvorni ambijent, kamene kuće, netaknuta priroda i naporan rad ovdašnjih ljudi pruža tračak dalmatinskog života, kao što je bio prije sto godina. Može se osjetiti jaka i neraskidiva veza između čovjeka i prirode. Autentičnu domaću hranu, uključujući i masline, pršut, sir, smokve i dalmatinske peke praćeno je  uz domaće vino, Babić i harmonijsku dalmatinsku glazbe. www.jurlinovidvori.org